cupamusic.nl

Workshops | Rhythm on Trash

Rhythm on trash. Trommelen op alles behalve een trommel, djembé of drumstel.

Percussionisten wisten het al langer: overal komt muziek uit! Pannen, afvalbakken en cementkuipen; ze lenen zich uitstekend voor swingende roffels en ritmes. Voor je het weet heb je een complete Rhythm on Trash drumband bestaande uit 10 of zelfs 300 drummers. Samen spelen verbindt!

cupamusic.nl

Workshop | Djembé

De djembé is misschien wel het bekendste (West)-Afrikaanse instrument. Volgens sommige West-Afrikanen betekent de naam djembdjembé ‘everyone gather together’ / (kom allemaal samen). Erg toepasselijk, want het is een instrument dat vooral geschikt is voor groepsritmes. Zoals muziek in het algemeen, versterkt de djembé de band tussen de percussionisten, terwijl de individuele prestatie ook goed hoorbaar is. De djembé is een toegankelijk instrument voor beginners én gevorderden.

cupamusic.nl

Workshops | Wereldpercussie

In een uur muzikaal de wereld rond! ‘Aan de slag’ met percussie-instrumenten uit verschillende delen van de wereld; bijvoorbeeld de djembé uit Afrika, conga’s uit Zuid Amerika en de Arabische darbouka. Daarnaast worden ook de bongo’s, tamboerijnen, sambaballen, timbales, vibraslaps en shakers gebruikt. Iedereen krijgt de kans elk instrument uit te proberen. In de workshop worden de basisritmes geleerd, wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis van de instrumenten en uiteindelijk speelt de hele groep samen. Samen spelen verbindt. En deze instrumenten zijn toegankelijk voor beginners én gevorderden!.

cupamusic.nl

Dansworkshop | Breakdance

Breakdance is een spectaculaire dans waar iedereen graag naar kijkt. En een belangrijk onderdeel van Hip Hop. Terwijl u breakdancers ziet vliegen bij programma’s als ‘So You Think You Can Dance’ denkt u vast bij u zelf ‘dat kan ik nooit’. Toch wel! Ook u kunt deze dans nu leren in onze breakdance workshop. Onze docenten beginnen bij de basis-bewegingen die iedereen kan leren. Al dansend ontdekken de deelnemers zo dat ze meer kunnen dan ze zelf dachten. Een laagdrempelige en energieke workshop waar plezier voorop staat. Breakdance is erg leuk voor jongeren, maar ook als verrassing voor uw bedrijfsuitje!

cupamusic.nl

Workshop | Streetdance

De naam zegt het eigenlijk al, deze dansvorm is ontstaan op straat. Begin jaren ’80 ontstond deze dans. Maar streetdance blijft altijd actueel doordat veel dansbewegingen uit videoclips komen. Streetdance is ‘bouncen op de beat’: men danst streetdance vooral op Hip Hop en R&B muziek. Streetdance is niet gewoon dansen, maar een combinatie van techniek, pasjes en goed ritmegevoel. De basisbewegingen die de deelnemers leren zijn met name hartstikke stoer en niet moeilijk om te leren. Het is een dans waarbij aspecten als improvisatie en aanmoediging van mede deelnemers een rol spelen en waar er vaak een sterke sociale interactie met elkaar is.

cupamusic.nl

Dans | Latin Mix Class

Verschillende latin dansstijlen zullen in één workshop aan bod komen.

Merengue is de vrolijkste en meest herkenbare dans in deze reeks. Om kennis te maken met de Latijns- Amerikaans dans is dit zeker een goed begin. Contact maken met verschillende mensen gebeurt op een leuke en gezellige manier.

Kizomba zou eigenlijk niet onder ‘latin’ genoemd moeten worden, aangezien de roots van kizomba in Afrika ligt, namelijk Angola. Maar deze dans is tegenwoordig al niet meer weg te denken uit de ‘salsa dansfeest’-wereld. Leiden en volgen leer je hier op een totaal andere manier dan bij de andere latin dansen.

Bachata is een heerlijke dans uit de Dominicaanse republiek. Je krijgt het haast niet voor elkaar stil te blijven staan bij het horen van bachata-muziek. Romantiek en liefde dans je op een speelse manier weg.

Salsa is tegenwoordig niet weg te denken. Al bijna meer dan 20 jaar is salsa razend populair in Nederland. Bij salsa staat het leiden en volgen centraal. Een uitdagende en gezellige dans waar je zeker weten verslaafd aan raakt.

cupamusic.nl
cupamusic.nl

Dans | Femme

De Femme workshop is een mix van vogue, heels, gogo en performance. Bij deze les trek je je sexy hakken aan en leer je op verschillende muziek sexy choreo’s. De muziek in deze les is zeer gevarieerd. Van slow jams tot de Pussycat Dolls en van Madonna tot de popmuziek van nu. Alles komt voorbij.

cupamusic.nl