cupamusic.nl

Muziekonderwijs | Rhythm on Trash

Trommelen op alles behalve een trommel, djembé of drumstel. Percussionisten wisten het al langer: overal komt muziek uit! Pannen, afvalbakken en cementkuipen; ze lenen zich uitstekend voor swingende roffels en ritmes. En voor je het weet heb je een complete Rhythm on Trash-drumband bestaande uit 10 of 300 drummers. Samen spelen verbindt!

De workshop muziek maken op ‘afval’ is geschikt voor basisscholen, middelbare scholen en het speciaal onderwijs. Cup a Music geeft deze muziekworkshop op locatie door heel Nederland.

cupamusic.nl

Muziekonderwijs | Djembé

De djembé is misschien wel het bekendste (West)-Afrikaanse instrument. Volgens sommige West-Afrikanen betekent de naam djembdjembé ‘everyone gather together’ (kom allemaal samen). Erg toepasselijk, want het is een instrument dat vooral geschikt is voor groepsritmes. Zoals muziek in het algemeen, versterkt de djembé de band tussen de percussionisten, terwijl de individuele prestatie ook goed hoorbaar is. De djembé is een toegankelijk instrument voor beginners én gevorderden.

cupamusic.nl

Muziekonderwijs | Wereldpercussie

In een uur muzikaal de wereld rond! ‘Aan de slag’ met percussie-instrumenten uit verschillende delen van de wereld; bijvoorbeeld de djembé uit Afrika, conga’s uit Zuid Amerika en de Arabische darbouka. Daarnaast worden ook de bongo’s, tamboerijnen, sambaballen, timbales, vibraslaps en shakers gebruikt. Iedereen krijgt de kans elk instrument uit te proberen. In de workshop worden de basisritmes geleerd, wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis van de instrumenten en uiteindelijk speelt de hele groep samen.

Samen spelen verbindt. En deze instrumenten zijn toegankelijk voor beginners én gevorderden!

cupamusic.nl

Muziekonderwijs | Songwriting

Tijdens de workshop songwriting leren de leerlingen het schrijven, componeren, zingen en mogelijk vertalen van een lied en/of rap. Er wordt gewerkt aan zinsopbouw, rijmschema’s, thematiek en liedvormen. Uit welke onderdelen bestaat een lied en hoe verhouden deze zich tot elkaar?

De docent zal met zijn gitaar samen met de klas een aantal popliedjes zingen. Aan de hand van de eerder uitgelichte stof worden de liedjes geanalyseerd.

Tot slot gaan de leerlingen zelf een eigen lied en/of rap zingen!

cupamusic.nl

Muziekonderwijs | Pophit

Wie heeft er nou nooit eens gedroomd van een eigen pophit? Tijdens deze workshop worden de eerste stappen gezet. Er wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van popmuziek, de hitlijsten, videoclips en de invloed van radio/tv-zenders. Daarna gaan de leerlingen samen aan de slag en schrijven hun eigen pophit. Maar dat is het niet alleen, want na het schrijven gaan ze hun eigen hit ook zingen en opnemen in een studio!

Bekijk hier de video van een groep die een lied hebben geschreven en een clip hebben opgenomen tegen discriminatie!

cupamusic.nl

Muziekonderwijs | Hip Hop / Rap

Deze workshop wordt gegeven door rappers en producers met de nodige ervaring op het gebied van Hip Hop. Ze vertellen over de geschiedenis en cultuur van Hip Hop en hoe het vandaag de dag leeft in Nederland, maar ook in de rest van de wereld.

cupamusic.nl

Dans | Breakdance

Breakdance is een spectaculaire dans en een belangrijk onderdeel van Hip Hop. De dansleraar begint bij de basisbewegingen die iedereen kan leren. Al dansend ontdekken de leerlingen dat ze meer kunnen dan ze zelf dachten! Een laagdrempelige en energieke les waar plezier voorop staat.

cupamusic.nl

Dans | Streetdance

De naam zegt het eigenlijk al; deze dansvorm is ontstaan op straat. Begin jaren ’80 ontstond deze dans. Maar streetdance blijft altijd actueel doordat veel dansbewegingen uit videoclips komen. Streetdance is ‘bouncen op de beat’: men danst streetdance vooral op hiphop en R&B-muziek. Streetdance is niet gewoon dansen, maar een combinatie van techniek, pasjes en goed ritmegevoel. De basisbewegingen die de leerlingen leren zijn met name hartstikke stoer en niet moeilijk om te leren. Het is een dans waarbij aspecten als improvisatie en aanmoediging van medeleerlingen een rol spelen en waar er vaak een sterke sociale interactie met elkaar is.

cupamusic.nl

Dans | Latin Mix voor kids

Tijdens deze les leren kinderen kennis maken met Latijns- Amerikaanse muziek en dans. Latin mix bestaat uit verschillende danssoorten, denk aan reggaeton, merengue, salsa. Elk dans heeft zijn eigen accent op een andere tel. Van de danspassen die in deze dansen voorkomen wordt een leuke combinatie gemaakt en de leerlingen leren op hun eigen manier de muziek te interpreteren en te bewegen op de muziek.

cupamusic.nl

Dans | G-dans

De g-dans les is een les voor mensen/kinderen met een beperking. Dans kan laagdrempelig  aangeboden worden , waardoor personen met een beperking  kunnen deelnemen aan dansactiviteiten. Dansen geeft zelfvertrouwen, maakt fit, vergroot zelfredzaamheid en zorgt voor sociale contacten. Plezier, dansbeleving, vertrouwen en veiligheid staan voorop in deze les.

cupamusic.nl

Dans | Ukkie Dans

Deze les is voor de kleinsten vanaf 2.5 jaar. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met muziek en verschillende basispasjes. Op kinderliedjes leren ze dansjes aan. Door middel van dansspelletjes komen de kinderen op een leuke manier in aanraking met muziek en dans.

cupamusic.nl

Dans | Kids-Bootcamp

De bootcamp-les is een intensieve training van een uur waarbij je je lichaam optimaal traint. In deze les leggen we de focus op verschillende spiergroepen. Persoonlijke aandacht staat hoog op de lijst om zo het beste resultaat te krijgen. Een lekkere les waarvan je niet alleen fitter wordt, maar waar ook je eigen grenzen verlegd worden. Bij de kids bootcamp trainen we op een leuke en uitdagende manier cardio, balans, snelheid, kracht en lenigheid. Op een spelenderwijs maak je kennis met verschillende fitness trainingen. Ook leer je samenwerken, en hoe je optimaal gebruik kunt maken van je lichaam.

cupamusic.nl

Muziekonderwijs | Boomwhackers

Boomwhackers zijn gestemde akoestische plastic buizen die elk een eigen harmonische toon geven. Oftewel: elke buis geeft een andere toon. Ze worden bespeeld door ergens op te slaan, tegen elkaar te slaan, tegen iemands hand te slaan enzovoorts.
Omdat elke boomwhacker een bepaalde noot ter gehore brengt is het mogelijk om ingewikkelde melodieën en harmonieën met elkaar te spelen, ieder met een eigen ritme. Samenwerken en naar elkaar luisteren staat in deze workshop centraal

cupamusic.nl

Noten leren lezen moeilijk? Helemaal niet!

Op een speelse wijze leren kinderen de grondbeginselen van ritme.Met behulp van gekleurde vellen papier met daarop 3 verschillende notenwaardes worden er ritmische puzzels opgelost en natuurlijk ook zelf ritmes gemaakt!

cupamusic.nl